Jaalan kotihoito logo valk tausta.png

Kotisairaanhoitoa ammattitaidolla Jaalassa

+

+

Kotihoito

 

Kotihoidon on tarkoitus tukea kotona asumista. Jos voimavarat eivät riitä yksin, kotihoidolta saat apua ja arkesi säilyy sinun näköisenä. Mikä olisi parempaa kuin pullan tai lempiruuan tuoksuinen koti.

Voimme myös toteuttaa asioita yhdessä, mikä tukee omaa toimintakykyäsi. Kotihoidossa toiminta voi ulottua myös kodin ulkopuolelle. Yhdessä voimme toteuttaa asiointikäyntejä ja harrastusmenojasi. Yhteistyö asiakkaan, omaisten ja kotihoitajan välillä voi olla merkittävä osa toimintaa.

Palvelusuunnitelman avulla toteutamme juuri sinun arkeasi. Säännölliselle asiakkaalle kotihoitopalvelut ovat arvonlisäverottomia ja niistä voi hakea kotitalousvähennystä.  Kotihoitopalveluiden tilaajana voi olla myös omainen, joka maksajana voi käyttää veroedun omassa verotuksessaan. Meiltä voit myös hankkia lahjakortin kotihoitopalveluihin ilahduttaaksesi läheistäsi. Vakituisia palvelusopimuksella olevia kotihoitoasiakkaita hellimme säännöllisellä muistamisella, joka voi olla vaikka jalkahoito.

Tavallisimpia kotihoidon palveluita ovat siivous, ruuanlaitto, leivonta, asiointi, ulkoileminen, pihatyöt, mutta toiminnot lähtevät aina asiakkaan tarpeesta.

Kotisairaanhoito

Lääkäri on voinut määrätä sinulle erilaisia lääkityksiä, joiden oikeanlaiseen käyttöön voit tarvita tukea. Yhdessä voimme jakaa lääkkeet esimerkiksi dosettiin, josta sinun on helppo ne käyttää päivittäin. Kotisairaanhoidon on tällöin myös helppo seurata, että lääkityksesi toteutuu asianmukaisesti.

 

Kotisairaanhoidossa voimme myös tehdä erilaisia mittauksia (verenpaine, verensokeri yms.), jolloin sinun ei tarvitse lähteä niiden vuoksi kotoa kunnallisten palveluiden luokse mahdollisesti pitkänkin matkan päähän. Kotisairaanhoidossa voimme seurata vointiasi omassa ympäristössäsi ja arvioida mahdollista lääkärissäkäynnin tarvetta.

Tavallisia kotisairaanhoidon palveluita ovat verensokerin- ja paineen mittaukset, korvahuuhtelut, lääkkeenjako, ompeleiden poisto, injektiot. 

Lastenhoito

Luotettavaa ja turvallista lastenhoitoapua kotiin tai vaikka juhlatilaisuuksiin. Lapsiperheessä on tuttua, että lapsi voi sairastua äkillisesti, jolloin apua pitää saada hetkellisesti tai vanhempien omien menojen vuoksi sovitusti.

Joskus on myös mukava juhlia, kun joku muu vastaa lastenhoidosta. Palvelusopimuksella voitte myös saada säännöllistä ”mummoilua”, jolloin palvelu on arvonlisäverotonta ja siitä voi saada kotitalousvähennyksen.

Mökkihuolto ja-siivous

Lämpöiseen mökkiin on kiva tulla kelistä riippumatta. Lyhyellä vierailulla et välttämättä halua käyttää aikaasi siivoukseen tai halkojen kantoon. Pihanurmen leikkuu tai haravointi eivät ehkä kuulu vapaa-ajanviettosi ykkösprioriteetteihin, jolloin mökkitalkkari hoitaa työt puolestasi.

Mökkihuollon avulla voimme suunnitella sinua parhaiten palvelevat toiminnot. Mökkien ja pihojen isompiin remontteihin löydämme yhdessä paikalliset ammattilaiset tekijöiksi.

Omaisen muuttaessa palveluiden piiriin tai pienempään asuntoon voi kaukana olevan omaisen hankala auttaa, tällöin paikallinen muuttoapu voi olla tarpeen.  Muuttosiivouksen voimme sopia vaikka sähköpostitse ja olla yhteydessä asioiden etenemisestä puhelimitse.

Yhteistyö ja omaishoito

Elämän kriisitilanteissa ammatilliset tukihenkilöpalvelut voivat tulla ajankohtaiseksi. Ammatillisen tukihenkilön palvelut ovat suunnattu mielenterveyskuntoutujille, lapsiperheille, jotka ovat lastensuojelun piirissä tai muuten kunnan katsoman tuen tarpeessa, jälkihuollossa olevalle nuorelle itsenäistymisen tueksi sekä tilapäistä apua vamman tai sairauden johdosta tarvitseville. Omahoitajien vapaiden lomitukset toteutetaan yksityisellä palvelusopimuksella tai maksusitoumuksella  huomioiden asiakkaan toiveet. Tällöin toimija tekee yhteystyötä julkisten palveluiden kanssa.

 Hinnasto:

  • tuntihinta alkaen 29€, alv. 0%

  • minimiveloitus kertaluonteisissa palveluissa 2 h

  • palveluntuottajan aineilla ja välineillä tehdyistä siivouksista + 4€ / h

  • asiointikäyntien matkaveloituksesta sovitaan erikseen asiakkaan kanssa

  • yksilölliset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusuunnitelmat alv. 0%